Elsebutangen og familien befant seg i helgen bare 40 minutter kjøring fra orkanens senter, melder NTB.

Han forteller at det er minst 32 nordmenn fanget i orkanområdet Playa de Carmen på Yucatan-halvøya, rett innenfor øya Cozumel. Familien har ikke lykkes i å forlate området, da reiseselskapet Star Tour i helgen ikke var mulig å få tak i.

— Vi er ikke redde, men vi vet ikke hva en orkan innebærer. Lokalbefolkningen spikrer og taper igjen vinduer og er vant til orkaner, sier han på telefon fra Playa del Carmen til NTB - som også er lillesanderens arbeidsgiver.

VG var i dag morges i kontakt med lillesanderen.

— Vi er på et hotell en kilometer fra kysten og har det bra. Vi barrikaderte dører og vinduer med madrasser, men så begynte det å komme inn vann, og vi flyttet til baksiden av hotellet, sier han til avisen i det han og familien venter på at orkanen skal passere.

Det er ventet at sentrum av orkanen vil treffe Cozumel i løpet av få timer med vindhastigheter på 215 km/t.

Flere nordmenn er fanget i det orkanutsatte området, blant annet NRK-kjendis Anne-Kat. Hærland. Mange av de norske turistene er innlosjert på en gammel barneskole.

Det er ventet at vannet vil stige 3,7 meter over normalt nivå de nærmeste timene. Det kraftige regnværet vil også oversvømme gatene. Orkanen «Emily» tok minst seks liv på Haiti fredag, skriver VG.

Både reiseselskapene og UD er nå i full gang med å følge opp nordmennene på Yucatan-halvøya.