Det var under et sommertreff tidligere i år at leken skal ha funnet sted, melder Aftenposten.no.

Medlemmene deltok her i en såkalt paintball-krig, der hver deltaker blir utstyrt med et våpen som skyter ut forholdsvis ufarlige malingkuler. Målet er så å skyte på hverandre, for eksempel for å score poeng.

De oppmøtte Demokratene-medlemmene delte seg opp i to lag, hvor det ene laget ga seg ut for å være muslimer.

- « Det ene laget skulle spille muslimske fanatiske terrorister og ble ikledd et kjortel-lignende kostyme laget bl.a. av gamle sekker! På hodet (på hjelmen) hadde de en rund kallott med en grufull farge, » står det skrevet på lokallagets egen hjemmeside.

— Uskyldig lek

Da Fædrelandsvennens nettavis kontaktet partileder Vidar Kleppe onsdag ettermiddag, hadde han nettopp blitt informert om hendelsen. Han synes det på ingen måte er kritikkverdig oppførsel.

— Vi har jo alle lekt cowboy og indianere, uten at det har blitt sett på som noe ille. Dette er jeg sikker på ble gjort med glimt i øyet, sier Kleppe til Fædrelandsvennens nettavis.

Han understreker at islamistiske fundamentalister er fienden.

— Det er ikke ulovlig å utøve paintball-krig. Det er langt verre den terroren islamistiske fundamentalister driver med, hvor uskyldige blir drept i terroraksjoner. Disse må bekjempes i samfunnet, sier Kleppe.

Vil gjenta det

Lederen for lokallaget i Hurum, John Arntsen, sier at han gjerne vil gjenta det hele.

— Dette var både til hygge og nytte, og vi håper å få til noe lignende i fremtiden. Det var virkelig moro, sier han til Aftenposten.no. Han vil ikke si noe om hvor mange som deltok i leken.

Nadeem Butt, leder for Antirasistisk Senter, reagerer sterkt på hendelsen, og mener Politiet må overvåke Demokratene fremover.

— Jeg får inntrykk av at det drives forsvarsopplæring, men dette er ikke en politiker-oppgave. Politikere skal drive med helt andre ting, sier Butt.

I hardt vær før

Dette er ikke første gangen lokallaget i Hurum har vært i søkelyset.

- «Dette er en lokal nettside for demokratene i Hurum og ellers i Norge. Muslimfri sone!» ble det skrevet i en melding på lokallagets hjemmeside. Meldingen er der fremdeles.

På hjemmesiden til lokallaget er paintball-krigen godt beskrevet.

- «Dessverre vant terroristene. Alle vi andre ble utryddet... Noe å tenke på? Kommer vi til å tape også i andre sammenheng? Dette må vi gjøre noe med! Håper vi ikke må bytte ut softguns med mer realistiske innretninger! Neste gang kommer vi til å vinne!»

Nå sier Arntsen at meldingene vil bli fjernet, melder VG Nett.