Det mener generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-næringens interesseorganisasjon IKT-Norge.

Den planlagte overgangen fra dagens analoge til digitale TV-sendinger vil bli tøff for de rundt 450.000 nordmenn som fortsatt ser TV via analogt mottakerutstyr, det vil si vanlig TV-apparat med ordinær antenne. Dette er nordmenn som ikke er tilkoblet kabel-TV og parabolanlegg. For å unngå å få svarte TV-skjermer må disse 450.000 nordmennene skaffe seg dekoderbokser som kan håndtere de digitale TV-signalene.

– Det er mange eldre blant dem som ser TV via bakkeantenne. Vi vet at dette er en gruppe som synes det er vanskelig å håndtere ny teknologi. Dessuten vil overgangen bli dyr for mange. En boks vil koste rundt 1.500 kroner, og den fungerer bare på ett TV-apparat. Med flere TV-er i huset, må man skaffe flere dekodere. Dermed blir denne moderniseringen en kostbar affære, sier Hoff til Dagsavisen.

Overgangen til digitale sendinger i Norge skulle gjøres fra 2007 til 2008, men planene er foreløpig utsatt. I Norge skal overgangen i regi av NTV gjøres fra fylke til fylke. Østfold vil være først ut. Hoff mener problemene kan unngås ved at det i noen år sendes analoge og digitale signaler samtidig.