MANDAL: I 1998 stengte Ruth og Waldon Skagestad dørene til kafeen — for siste gang, trodde de fleste. Linda Skaar og Trude Skjelten har lenge lekt med tanken på å starte utsalg av mat, og med seg på lasset fikk de Åse Gulbrandsen. De tre damene kommer til å være sjefer på lik linje. I disse dager pusses det opp i lokalene hvor Skagestad konditori var møtested for gamle og unge i over 55 år. I januar neste år åpnes dørene på ny. Beholde atmosfæren

  • Vi prøver å åpne en moderne utgave av gamle Skagestad. Den gode atmosfæren, sjelen, og det folk forbinder med Skagestad ønsker vi å bevare. Alle folk i Mandal har et forhold til Skagestad, mener Linda Skaar. Hun er utdannet klesdesigner, men forteller at hun har et lidenskapelig forhold til mat. At maten skal være av godt, gammelt merke, må ingen være i tvil om. Kvalitet

— Den skal være kvalitet fra ende til annen. Godt hjemmebakt brød med forskjellig pålegg, kaker og kaffe er noe av det vi kommer til å servere. Her kan folk smake mat med sjel, omtanke og kjærlighet, smiler Skaar. Tidligere var Skagestad et møtested for unge og voksne. Skaar ønsker ikke å peke ut noen spesiell målgruppe.- Vi ønsker at kafeen kan være med på å skape en møteplass. Vi ser for oss besøkende på tvers av alder, og at vi lager en atmosfære alle kan trives i. Gjerne bestemødre som tar med seg barnebarna, forteller hun.Skaar innrømmer at det å starte kafé lenge har vært en drøm for de tre damene, og at hun ser fram til oppstarten i januar. Spent

— Vi er nok alle litt spent, men jeg tror det blir trivelig. Det er viktig å ha det gøy på jobb, sier hun. Inventaret i lokalet vil bli preget av varme.- Jeg tror det blir en hjemlig kafé, preget av rustikk og med levende lys. Den vil også bli noe urban i stilen. Vi ønsker ikke at den skal være minimalistisk, forteller Linda Skaar. Lokalet ligger sentralt plassert i bybildet. Like ved biblioteket, og med sikt ut mot Mandalselva. Skaar forteller at det ikke er funnet et endelig navn til kafeen, men at navnet trioen faller på er passende i forhold til tidligere tradisjoner.espen.sand@fvn.no