KRISTIANSAND: — Dette er en svært alvorlig voldsutøvelse som ligger nær opp til drapsforsøk. Det beror på små marginer og tilfeldigheter at ikke utfallet ble helt fatalt.

Slik beskriver tingrettsdommer Yngve Svendsen grunnen til den strenge straffen for den tidligere ustraffede Søgne-gutten.

Han stod tiltalt for livstruende legemsbeskadigelse. For den type vold er det en minstestraff på to års fengsel.

19-åringen fra Søgne fikk to år og ni måneders fengsel. Ni måneder er gjort betinget, mens han må sone to år.

— Han kommer til å anke dommen, i alle fall på straffeutmålingen, sier Søgne-guttens advokat, Sveinung Johnsen.

— Jeg tror ungdomsmiljøet ville forstå alvorligheten i en slik voldsutøvelse om min klient hadde fått seks måneders fengsel. Hva tjener man på å sette ham to år i fengsel, sier Johnsen.

Han legger til at de trolig også kommer til å anke på at han er dømt etter den strengeste paragrafen for legemsbeskadigelse med to års fengsel som minstestraff.

Søgne-gutten sa i tingretten at han nok kunne ha gjort det, men at han ikke kunne forstå det eller huske det. Mellom hendelsen og hovedforhandlingen i retten, tok han kontakt med Øvrebø-gutten og beklaget det han hadde gjort.

19-åringen var svært beruset da han fant en flaske sent på kvelden da en gjeng fra Øvrebø var i ferd med å gå fra festen i et bolighus i Hølleveien.

Vitner har fortalt at de så at han holdt i den nedre delen av flasken med utstikkende spisse glasskår i den ene handa. Øvrebø-gutten sa i retten at han merket at han ble slått, men først da blodet fosset skjønte at han hadde blitt stukket av noen.

Ifølge vitner var den tiltalte Søgne-gutten temmelig krakilsk også etter stikk-episoden.

— Han var sint og ustyrlig og skrek blant annet at han skulle drepe alle, forklarte vitner i retten.

Søgne-gutten stakk fra stedet etterpå. I retten kom det fram at den ADHD-rammede gutten ikke hadde fått medisiner for lidelsen den siste måneden før hendelsen. Det skjedde fordi han hadde mistet resepten. Uten medisiner ble han ekstra aggressiv, forklarte han i retten.

Øvrebø-gutten fikk en rift i venstre halspulsåre. Det gjorde at han blødde kraftig. Han ble til alt hell tatt hånd om av andre festdeltakere, og senere av ambulansefolk som kom til. Uten denne hjelpen, kunne han ha omkommet som følge av skaden.

Øvrebø-gutten er også tilkjent 75.000 kroner i oppreisningserstatning. Søgne-gutten ble frifunnet for kravet om ménerstatning og erstatning for yrkesvalghemming.