KRISTIANSAND: - Det var en åpenbar saksbehandlingsfeil da Kristiansand kommune ikke sendte saken ut på høring. Det er beklagelig at vi ikke fikk anledning til å uttale oss den gang området ble omregulert fra brygger til båthus.

Det sier fungerende miljøverndirektør Tom Egerhei hos Fylkesmannen i Vest-Agder.

Han sier det ikke er opp til kommunen å bestemme om en reguleringsendring er så vesentlig at den skal sendes ut på høring. Dersom kommunale saksbehandlere er i tvil, plikter de å forhøre seg med Fylkesmannen.

Tom Egerhei mener det kan skape presedens for andre saker, dersom ikke byutviklingsstyret i dag følger innstillingen fra plan— og bygningssjefen i kommunen om å rive alle ulovlige byggearbeider som er utført på båthusene. Han sier at det i byggesaker i strandsonen ikke må være lettere å få tilgivelse enn tillatelse.

Fylkesmannen vil likevel ikke kreve kommunens 14 år gamle vedtak om å tillate båthusbebyggelse, for ugyldig. Miljøvernavdelingen anbefaler imidlertid ut fra natur-, miljø- og friluftsfaglige vurderinger at båthusene tilbakeføres slik de ble godkjent av kommunen.

Les mer i Fædrelandsvennens papirutgave torsdag.