Eldre sinn er satt i kok etter at P1 sluttet å sende programmer som Lirekassen og Middagsstunden. Med en underskriftskampanje mot P1s musikkutvalg håper de eldre radiolytterne nå å få høre flere gamle slagere, danseband og klassiske visesanger.

— Nå ønsker vi å si ifra, og samtidig vise NRK hvor stort omfang denne klagen representerer, sier Otto Hansen, leder for Norsk Pensjonistforbunds avdeling i Vest-Agder, til Pressekontoret.

Norsk Pensjonistforbund har til nå samlet inn nærmere 30 000 underskrifter fra hele landet. Ffem tusen av disse er fra Agder-fylkene, ifølge NRK Sørlandet. Underskriftene skal overrekkes kanalledelsen førstkommende fredag.

— Vi har i den senere tid opplevd et generasjonsskifte i norsk radio. De eldre lytterne blir i stadig større grad oversett og skjøvet til side. Vi forstår godt at det er flere lyttergrupper som skal tilfredsstilles i norsk radio, men det er synd at programmene ikke kan være mer varierte, sier Hansen.

— De eldre savner den musikken de var vant til. De synes musikken er støyende og kaller den gjerne for dunk dunk - den gir ikke fred i sinnet, sier leder i Norsk Pensjonistforbund Aust-Agder, til NRK Sørlandet.

NRK P1s musikksjef, Per Ole Hagen, synes selv at kanalen har gjort mye for å tilpasse seg de eldre lytterne.

— Jeg har full forståelse for at de eldre kan være misfornøyde med musikken. Men vi er kanal for folk på 30 år og oppover, ikke en eldrekanal. Med halvannen million lyttere daglig, sier det seg selv at ikke alle vil være fornøyde til enhver tid, sier Hagen til Pressekontoret.

Han er likevel glad for at så mange lyttere føler et så sterkt eierskap til kanalen at de skriver under på en slik kampanje.