LILLESAND: Ifølge tiltalen skal jenta i desember 2006 første gang ha gått løs på politibetjenten da han skulle føre henne til politibilen etter at hun hadde forårsaket en ordensforstyrrelse i Jernbanegata i Lillesand.

17-åringen forsøkte da flere ganger å slå og sparke politimannen. I tillegg skal hun ha sparket han i leggen og bitt han i armen etter at han hadde satt på henne håndjern.

Politibetjenten og hans kollega kjørte den uregjerlige jenta hjem til faren, og da de var i ferd med å ta av henne håndjernene, sparket hun etter politimannen igjen og traff han denne gang i skrittet.

I tillegg står jenta også tiltalt for å ha gitt en dørvert ved et utested i Lillesand samme behandling den aktuelle kvelden. Ifølge tiltalen sparket hun han to ganger i skrittet, bet han i armen og slo han i ansiktet. Hun skal også ha slått hans kvinnelige kollega to ganger i ansiktet med knyttet hånd.

Jenta er nå tiltalt for brudd på straffelovens § 127, for å ved vold ha hindret en offentlig tjenestemann i hans tjenestehandling, samt straffelovens § 228, for legemsfornærmelse.