For å ha lengst mulig glede av juletreet er det en del enkle tiltak som kan gjøres.

Når du kjøper juletre, bør du være kvalitetsbevisst. Fargen bør være ensartet, med tett og fyldig nålsetting.

Det bør være et naturlig forhold mellom høyde og bredde. Bredden skal ikke være større enn høyden. Omkretsen skal være jevn, og det samme skal avsmalningen mot toppen være.

Symmetri Greinkransene skal være jevnt fordelt. Avstanden mellom greinkransene skal ikke være for stor, men slik at treet virker tett og fyldig. Treet skal ha en rett stamme og bare ett toppskudd. Treet skal være symmetrisk med jevn fordeling av greinene rundt hele treet. Det skal ikke forkomme knekte eller døde greiner.

Høyde Juletreets høyde måles fra sagsnittet og til det punktet på toppskuddet hvor øverste greinkrans kan nå, når disse bøyes opp langs toppskuddet.

Akklimatisering Et tre som har stått ute i frost, må få en gradvis tilvenning til inneklimaet. Før treet tas inn i stuevarmen, bør det oppbevares på et skyggefullt og kaldt sted. Hvis det er mulig, sett det i garasjen eller kjelleren slik at det tiner opp hvis det har vært frosset. Klipp av eventuell emballasje så greinene får rette seg ut.

"Snitt" treet

Sag en tynn skive ( 2-3 cm) av rotenden før treet settes i juletrefoten med vannbeholder. Det gjør det lettere for treet å ta opp vann. Siden etterfylles med kaldt vann.

Sitronbrus?

Om det har noen effekt å blande holdbarhetsmiddel, sitronbrus eller noe annet i vannet er det ulike meninger om. Det viktigste er at treet har tilgang på friskt vann.

Ikke for varmt Unngå å plassere treet for nær varmekilder. Kort sagt behandles juletreet slik en gjør med vanlige snittblomster.

(Kilde: Norsk Pyntegrønt )