LYNGDAL: –Politiet kom hit og pågrep noen personer. Det er mistanke om narkobruk, sier rektor ved KVS-Lyngdal, Ståle Andersen til Dagen.

Det var Lyngdals Avis som først meldte om saken på sin nettside. 18 polititjenestemenn deltok i aksjonen tirsdag. Tilsammen 13 ungdommer ble pågrepet, og åtte av dem er elever ved den kristne videregående skolen. De er mistenkt for bruk av narkotika.

— Kan bli utvist

Til Fædrelandsvennen sier rektor at skolen har totalforbud mot rusmidler på internatet. Brudd på reglene kan nå få alvolige konsekvenser for elevene som er tatt.

— Normalt er det reaksjonen utvisning, men vi har ikke besluttet dette ennå. Vi vil ta opp saken med hver enkelt elev, sier Andersen.

- Kjenner dere til salg av narkotika på skolen?

— Det kjenner vi ikke til, sier rektoren.

Han opplyser av de yngste elevene som er tatt er i 16-17-års alderen. Fler av dem bor på skolens internat.

— Vi har hatt mistanke om at det har vært brukt narkotika i noen uker og har hatt kontakt med politiet, sier Andersen.

Aksjonen foregikk i skoletiden. Rektoren sier elevene ble ropt opp i klasserommet av en lærer. På gangen møtte de politiet og ble tatt med til avhør.

Ikke første gang

- Er det overraskende at det finnes narkotika på en kristen skole?

— Ungdomsmiljøet på skolen er et snitt av norsk ungdom på mange vis. Vi strever hardt for at det ikke skal være rusmidler på internatet, sier Andersen.

Han sier det ikke er første gang at det avdekkes narkotikabruk blant elevene.

- Men omfanget denne gangen er større enn det har vært, sier rektor Ståle Andersen til Fædrelandsvennen.

Til Lyngdals Avis sier lensmann Anne Margrethe Ruud at det er for tidlig å si hvilke reaksjoner ungdommene vil få fra dem.

– Er det snakk om mindre bruk, kan vi avgjøre det med et forelegg, sier hun.