OSLO: Beløpet vil bli utbetalt etter at maleriene «Skrik» og «Madonna» er kommet til rette og verifisert som ekte, opplyser Oslo politidistrikt.

– Det er jo svært verdifulle malerier, og det må derfor være en størrelse på dusøren. Oslo kommune har fremmet krav om 700 millioner kroner i erstatning for maleriene, opplyser politiadvokat Morten Hojem Ervik i Oslo politidistrikt til NTB.

Ervik sier at politiet i samråd med Oslo kommune mener at dusøren vil kunne være et virkemiddel for å få bildene raskere tilbake.

– Vi har hele tiden vært optimister med hensyn til at bildene vil komme til rette, men dusøren tror vi vil kunne gjøre noe med tidselementet, sier Ervik, som leder etterforskningsarbeidet av tyveriet.

En 37 år gammel mann fra Østfold ble pågrepet den 22. mars i år og utpekt som hovedmannen bak ranet. Den siktede skal ha forsøkt å selge de to maleriene, mener politiet.

Ved siden av 37-åringen er tre andre menn siktet etter ranet av Munch-museet på Tøyen 22. august i fjor. Alle sitter varetektsfengslet. (©NTB)

,