LILLESAND: — Det er like moro hvert år, smiler Gro Bronsta, med hendene fulle av blomster kvelden før det store dagen. Sammen med henne var flere av medlemmene i Kvinne- og familielaget i Lillesand i full gang med å forberede opptoget allerede fredag kveld. Små buketter til musikantenes jakkeslag måtte lages, i tillegg skulle den store vogna, som skal huse de små blomsterbarna, pyntes.

— Det er skikkelig gøy å se byen full av folk, og ikke minst alle de fine ungene som pynter seg, sier Inger Mosgren, mens hun bunter sammen små buketter.

Pynte seg skal også Helene Nathalie Hansen.

— Vi er på sommerferie her i Lillesand sammen med mormor og morfar, forteller Helene, mens hun fester en blomst i håret til kusinen Stine Roer. De vil gjerne være klare til morgendagen og prøver ulike blomster i håret. I tillegg lager de seg store buketter som de vil bære med seg i opptoget.

Og blomster er det nok å ta av, for i hagen til Gro Bronsta bugner det av flott jasmin, og bøtter fulle av blomster denne kvelden.

Damene i Kvinne- og famililaget i Lillesand synes dette er en fin anledning til å markere seg. De er likevel litt bekymret for morgendagens værmelding, men håper mange vil komme likevel.

Men bekymringen viste seg å være helt unødvendig. Det ble en varm og fin sommerdag, og årets opptog ble igjen en suksess. Mange barn og voksne stilte opp med flotte blomsterkreasjoner. Og at det bare er jenter som synes blomster er fint, er en myte. Vi så flere gutter med blomster i håret, og buketter på sykkelene. Og da toget endte opp ved Rådhuset vanket det is på alle som hadde pyntet seg.

— Vi har delt ut 120 ispinner, noe vi er veldig godt fornøyd med, forteller Gro Bronsta.

En som ikke fikk is, til tross for flott blomsterkrans på hodet, var åtte måneder gamle Olav Georg Jaksholt - Nokevje. Han sov seg gjennom hele opptoget.

— Han pleier ikke gå gå glipp av viktige begivenheter, sier pappa, Jens Frode Jaksholt - Nokevje smilende.

At blomstertoget er en viktig begivenhet under LillesandsDa'ene er det ingen tvil om. Lillesand sentrum var full av folk denne lørdags formiddagen, og Hornmusiken sørget for god stemning der de førte an gjenno gatene.

— Vi har arrangert opptoget i over 20 år, kan en av veteranene i Kvinne- og familielaget, Bjørg Larsen, fortelle. Og de har ingen planer om stoppe med dette.

— Vi er selvfølgelig på plass neste år, sier Gro Bronsta tilslutt.