Du kan se bildeserie fra ranet her .

FEVIK: Ranet skjedde ved 1330-tiden. Agder politidistrikt mobiliserte alle disponible med hjelp fra Lillesand, Grimstad Kristiansand og Arendal i jakten på de to mennene.

— Vi har ingen konkrete mistenkte, men det er snakk om to menn som skal ha fått med seg et ukjent beløp. De hadde på seg finlandshette, og skal ha truet med kniv, sier operasjonsleder Svein Vasby ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ranerne stakk først av til fots. Politihunder har fulgt sporene til parkeringsplassen bak Rema 1000-bygget. Det antas at de har brukt bil til flukten videre, men det skal ikke være noen observasjoner av biler som har forsvunnet.

Samtlige veier i området ble sperret av, og voktet av bevæpnet politi. Klokken 1630 var det i følge operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt ingen permanente kontrollposter ved innferdselsveiene, men det utføres fortsatt kontroller.

— Vi jobber med både taktisk og teknisk etterforskning basert på vitneforklaringer, sier Solås til Fædrelandsvennens nettavis.

Signalementet på ranerne er slik:

1. En kraftig, stor mann på 180-85 cm, med grå/sort romslig jakke og finlandshette, samt dongreybukse og mørke sko.

2. En ikke så kraft mann på 170 cm med sort genserjakke som rakk til midt på baken. Dessuten hadde han dongreybukse med sleng, og under ranet brukte han er skjerf rundt munnen i tillegg til finlandshette. En av de bankansatte mener han hadde mørk hudfarge på hånden.

Administrerende direktør Hans A. Iversen i Sparebanken sør bekreftet overfor Fædrelandsvennens nettavis ved 14-tiden at det var begått et ran, og at ingen av de ansatte er fysisk skadet. Han har reist fra en pressekonferansen om et helt annet tema i Kristiansand, til Fevik for å få oversikt over situasjonen og ta seg av de ansatte.

Politiet ankom åstedet klokken 13.45. De gikk umiddelbart igang med å avhøre bankansatte om hva som hadde skjedd, melder Agderposten.

Øyenvitner Agderposten har snakket med forteller at de observerte to menn som var maskert med finlandshetter som kom stormende ut av banken. Vitnene observerte også at ranerne hadde med seg en stor kniv. Ett av vitnene Agderposten har snakket med sier at det trolig kan ha dreid seg om en brødkniv.

Jakten på ranerne fortsetter med full styrke utover kvelden.

— Ranet ble begått klokken 1430, og hvis de stakk med bil, har de kommet seg langt avgårde klokken 1630. Tror dere ranerne befinner seg i Fevik-området fortsatt?

— Det vil jeg ikke spekulere i, sier Solås.

— Har dere varslet politi utenfor Agder?

— Nei, det har vi ikke gjort ennå.