KRISTIANSAND: Sørlandet sykehus, Kristiansand opprettholder fremdeles de tiltak som er bestemt iverksatt i samarbeid med Folkehelsa og Mattilsynet. Sykehuset kan heller ikke i dag påvise nye smittetilfeller som kan relateres til etter at alle tiltak ble iverksatt 27/10-04. Sykehuset anser derfor faren for en en ytterligerespredning som over. Sykehuset holder likevelt muligheten åpen for at vi kan oppleve enkelt tilfeller av smitte en tid fremover, skriver sykehuset i en pressemelding.

Alle kjøkkenansatte har nå levert 2. prøve til laboratoriet på sykehuset, resultatene av disse prøvene vil avgjøre om full matproduksjonen gjenopptas i SSHF, Kristiansand. Ansatte på kjøkkenet, med fortsatt positiv prøve, vil bli permitert inntil de har levert det nødvendige antall negative prøver.

Årsaken til at det fremdeles kommer positive prøversvar, er at inkubasjonstiden, den tiden som går fra du er smittet til sykdommen slår ut, antakelig for denne typen salmonella kan være opptil 10 dager. I tillegg kan personer være smittet uten at de har symtomer. Sykehuset velger derfor å iverksette screening av ansatte som arbeider i tett relasjon til pasienter som er svært mottakelige for smitte.

Følgende tiltak er bestemt iverksatt/videreført i dag 1/11-04 i møte med mattilsynet og sykehushygienisk enhet:

Tiltak for å skjerpe håndhygiene på hele sykehuset og ansatte med symptomer permitteres fra klinisk arbeid

All kald mat som serveres pasienter og andre i sykehuset, leveres inntil videre fra SSHF Arendal.

Varmmat produseres fra hovedkjøkkenet i Kristiansand, under meget skjerpede hygieniske rutiner.

Nytt møte mellom sykehuset og samarbeidende instanser mandag 2/11-04 kl 13.00

Ansatte som arbeider med spesielt infeksjons utsatte pasienter screenes.

Alle kjøkkenansatte screenes rutinemessig