BANGKOK: Den eneste forskjellen var at det var to av kong Bhumibol og dronning Sirikits barn som møtte sine gjester og ikke kongeparet selv.

Kronprins Vajiralongkorn og hans søster prinsesse Sirindhorn tok imot kronprinsparet på den militære flyplassen, der et æreskompani med soldater fra tre våpengrener sto oppstilt. De to lands nasjonalsanger ble avspilt, og det var full kongelig salutt.

Varm velkomst

Kronprinsparet kom med fly fra Royal Thai Airforce fra sin «hemmelige» base i Krabi, 800 km sør for hovedstaden, der de har feriert et par dager før det offisielle besøket.

Det var rundt 30 varmegrader ved ankomsten, og de kongelige gjestene og deres vertskap ble fulgt av tjenere som holdt store parasoller over dem som beskyttelse mot den sterke sola. Inne i ankomsthallen sto unge thaijenter i fargerike kjoler og kastet rosenblader på den røde løperen foran kronprinsparet og deres vertskap.

Sightseeing

Etter ankomsten ble kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kjørt til Grand Palace der de skal bo under det fire dager lange oppholdet. Før kveldens mottakelse hos den norske ambassadøren i Bangkok fikk de norske gjestene en omvisning i det fantastiske slottsanlegget Grand Palace. Blant annet fikk de se den lille «kjendisen» The Emerald Buddah (smaragdbuddaen), og kronprinsessens smaragdgrønne bluse var neppe tilfeldig valgt for anledningen. (©NTB)