LILLESAND: — Vi fortjener bedre enn bare Kiwi og Bunnpris. Drømmen er en Meny-forretning. Heldigvis har vi egen slakter, fiskehandler og to bakerier. Skal vi ha noe litt ekstra, drar vi ut til Spar på Øfa, sier Rune Gunvaldsen. Det gjør også ekteparet Alan Hedegard og Anne Marie Willesen.Nå har de skrevet leserinnlegg i avisene og de sagt ifra til NorgesGruppen, som de mener har for stor makt over dagligvarehandelen i byen. - Lillesand er overrepresentert med billigkonsepter. Byens profil opptar oss. Sjarmerende, pittoreske Lillesand sentrum bør tilby fastboende og turister noe mer enn lavprisbutikker. Vi trenger et kvalitetsløft skal vi sikre vekst og vitalitet i sentrum. Hyllemeter med usunn halvfabrikata og lagerprofil er ikke veien å gå. Vi handler nesten ikke i sentrum lenger. Vi føler oss nedgradert og annenrangs. Dagligvaretilbudet vitner mest om storkiosker. Noe må gjøres, mener Hedegard og Willesen.Leder i Lillesand Handelsstandsforening, Lise Andersen forstår reaksjonene.- Betjeningen er fantastisk, men folk har reagert på billigkonseptet lenge. Vi trenger en Meny-butikk eller nestbest, en Euro Spar i sentrum. Vi må hindre at folk drar ut av sentrum for å handle dagligvarene sine. For øvrig er det lite vi i handelsstanden kan gjøre, annet enn å appellere til NorgesGruppen om å gå en runde til når det gjelder kolonialsortimentet, sier hun.- En ide kan være for Norgesgruppen å se på nye og større lokaler dersom butikksenteret i Ole Olsen-kvartalet bygges ut, sier Andersen. Erik Nyhuus i NorgesGruppen reagerer slik:- Vi forstår reaksjonene. Det er mye lavpris i Lillesand. En straksløsning kan bli å se på sortimentet i Kiwi og utvide dette, sier han.- Da vi pakket Spar-butikken ned for et år siden, forsvant mellom 500-600 varemerker fra hyllene. Skal vi ha en mer trendy profil, er vi avhengig av mer areal. Meny har ikke sjanse i et så lite lokale som vi disponerer i sentrum i dag. Meny er en butikkprofil hvor vi satser målrettet på gode ferskvareavdelinger og et bredt og dypt sortimentet. Det innbærer også at Meny blir svært arealkrevende. Vi må ha mellom 1500-1600 kvadrat i bruttoareal for å få plass til vareutvalget, sier Nyhuus.Lokalene NorgesGruppen disponerer hos Ole Olsen i dag er ikke mer enn 700 m2.- Vi har derfor ikke fysiske muligheter til å realisere Meny i disse lokalene. Derfor valgte vi å oppgradere Spar Øfa, vest for sentrum med stor vekt på spesielt ferskvareavdelingene. Dette ut fra en kundeorientert vurdering, sier Erik Nyhuus. Han sier han ikke har vært klar over butikkplanene til gårdeieren i Lillesand, og vil nå konferere nærmere med tanke på en fremtidig arealøkning.