KRISTIANSAND: Det gjelder reguleringsplanen for milliardutbyggingen av ny havn på rundt 600 dekar på Kongsgård/Vige.

Formannskapet skal behandle saken i dag, etter å ha overprøvd et vedtak bytuviklingsstyret gjorde rett før vinterferien.

Teknisk direktør Asbjørn Grøvan har brukt mye tid på å advare mot byutviklingstyrets syn:

Byutviklingsstyret sa: Vi vil ha kort tunnel gjennom Ringknuten klar før det gis grønt lys til ny havnevirksomhet.

Grøvan påstår: Kan medføre at pukkverksdriften må opphøre med de økonomiske konsekvenser det har.

Ravnaas påstår: Bare tull. Det er bare tunnelen som skal være klar før havn. Veien innover mot pukkverket er identisk i begge forslag. Det konstrueres konflikter for å skremme.

Byutviklingsstyret sa: Havnas utstrekning må ikke ødelegge badeområdet ved Varodden:

Grøvan påstår: Havna vil ikke direkte gripe fysisk inn i badeområdet, men propellstrøm vil bli problem. Endret kai vil ikke løse dette.

Ravnaas påstår: Tull. Konsekvensanalysen sier at Varodden er tapt som friområde. Dette kan enkelt løses ved litt annerledes kaikant. Viljen til å tenke annerledes er helt fraværende.

Byutviklingsstyret sa:

Østre Vaboskjær skal ikke inngå i havneområdet.

Havnedirektør Stein E. Haartveit har påstått: Det vil medføre kostnader på opp mot 60 millioner kroner ekstra, fordi kaia må fundamenteres dypere og skjæret sprenges.

Ravnaas påstår: Politikerne får ikke vite at 60 millioner tilsvarer en kostnad på 30.000 kroner pr kubikk stein. Byutviklingsstyrets vedtak omfatter dessuten ikke hele grunnen.

Byutviklingsstyret sa: Ikke bygg havn utenfor Ringknuten før havna i Kongsgård er ferdig.

Grøvan påstår: Må bygges tidlig for å legge til rette for utfylling Vige. Bystyret har sagt at det skal fylles innover i Vigebukta med overskuddsmasser. Planlagte veiprosjekter gir viktig masse.

Ravnaas påstår: Vi snakker om behov for 2,5 millioner kubikkmeter. Det vil gå femti til åtti år å fylle ut. Veimasse kan ikke brukes to ganger. Den er allerede vedtatt brukt til KMV-området. Er altså ikke riktig problemstilling som serveres.

Byutviklingsstyret sa:

Vi vil ha ferdig friområder mot Prestebekken før havna får brukstillatelse til havneområdet i de indre og vestre deler av Kongsgårdbukta.

Grøvan påstår: Er umulig å få til. Dessuten er det i dette området aktivitetene på Silokaia skal flytte til i 2007. Ravnaas påstår: Her dramatiseres det med Silokaia, hvor konserthuset skal ligge. Tidsplanen blir nevnt. Men saken er at i Kristiansand Eiendom og havnas egne kart så skal Silokaia-aktiviteter ligge helt andre steder på havneområdet. Sannheten er nok heller at Kristiansand Eiendom allerede har leid ut de mulige friområdene og ikke vil ha kostnadene med å opparbeide dem.