KRISTIANSAND: Et vogntog sperret veien ved avkjørselen til Gåsetjønn i Lillesand i morgentimene. Det var omkjøring over Birkeland.

Det var like etter klokken 07 tirsdag morgen en trailer ikke klarte å komme opp bakken ved fylkesgrensen i Høvåg. Dermed skled traileren bakover og sperret veien i begge kjørefelt langs E-39. – Traileren er vanskelig å få flyttet. Vi har holdt på med den i mange timer nå. Hvis det viser seg at traileren er uforsvarlig skodd vanker det bøter på sjåføren, sier en oppgitt operasjonsleder David Stamnes.

Ifølge politiet er traileren norskeregistrert.

Like før klokken ti hadde imidlertid redningsmannskapene klarte å fjerne traileren, og trafikken kunne gå som normalt.

Det er nnå ikke meldt om alvorlige personskader, eller materielle skader som følge av uværet i landsdelen. Men Falck redningstjeneste har hatt hendene fulle:

— Vi begynte å få meldingene da den første snøen kom mandag kveld. Deretter gikk det slag i slag helt fram til klokken fire i natt, sier berger Terje Myrene ved Falck redningstjeneste i Kristiansand.

Det alvorligste tilfellet oppstod, som vanlig, ved Vestre Vallesverd etter 2300 mandag kveld. En trailer sperret veien, og trafikken måtte omdirigeres rundt Birkeland i en time før mannskapene fikk fjernet traileren.

I løpet av natten rykket Falck ut på tre andre tilfeller av trailere med problemer ved Vestre Vallesverd.

— Ellers har vi mest oppdrag for privatpersoner som har kjørt seg fast. I noen få tilfeller er det litt skader på bilen, men det er som regel bare småting siden det har skjedd i ganske liten fart, sier Myrene.

En trailersjåfør unngikk personskader da tankbilen han kjørte endte i fjellveggen ved Gluggevann i Kvinesdal.

Ulykken skjedde like før klokken 07.30 tirsdag morgen. Ifølge politiet var det svært glatt på ulykkesstedet.

– Heldigvis var tankbilen tom, sier operasjonsleder David Stamnes, ved Agder politidistrikt.

Ifølge politiet sørget sjåføren selv for å skaffe tilveie bergingsbil, som fjernet vogntoget fra kjørebanen.