– Etterforskningskapasiteten vår er sprengt og økningen i antall saker som vi ikke rekker å få unna er urovekkende, sier sjefen for Datakrimavdelingen i Nye Kripos, Rune Fløisbonn, til Dagsavisen.

100 saker ligger nå urørt, mot 60 for fire måneder siden, forteller han. Nå etterlyser Nye Kripos ressursene de tidligere er lovet av regjeringen for å kunne øke staben.

Avdelingens etterforskere sliter også med å finne tid til å oppdatere sin egen tekniske kunnskap, men forsøker å avhjelpe dette gjennom samarbeid med fagmiljøer utenfor politiet.

– Utviklingen innen datateknologi og kriminelles muligheter til å misbruke den går så raskt at vi må kunne motta kunnskap utenfra. Et samarbeid med universitetene og forskermiljøene vil bidra til å gi oss større muligheter for å avsløre de mest avanserte dataforbryterne, sier Fløisbonn til Dagsavisen.

– Det være seg å kunne hente opp slettede opplysninger fra kriminelles mobiltelefoner, å få søkt gjennom store mengder beslaglagt barnepornomateriale ved hjelp av dataverktøy eller å avsløre hackere og forbryteres avanserte bruk av internett som kommunikasjonsverktøy, sier han.