Lillesand: — Jeg har lenge hatt en drøm om å skape et fremtidig helse- og administrasjonssenter på Dovre. Og etter min mening er det fullt mulig å få til dersom vi bygger en ny ungdomsskole, sier varaordfører Arve Danielsen (KrF) til Fædrelandsvennen.

Hvis Danielsen får det som han vil, skal hele kommuneadministrasjonen flytte inn i Lillesands ungdomsskoles lokaler. Den gamle barneskolen på Fagertun og gymsalen skal bygges om til borettslagsleiligheter og hele skolegården skal bli en eneste stor, grønn offentlig park med parkeringsanlegg for de kommuneansattes biler under seg.

— Kall det gjerne løse vyer og visjoner, men jeg mener faktisk at dette er en spennende idé som det er verdt å spinne videre rundt, sier Danielsen.

Vil frigjøre plass

Danielsen ser for seg at byens gamle rådhus blir et rent politisk og kulturelt senter, mens alle de nyere kontorbygningene rundt frigjøres til andre formål enten gjennom salg eller utleie.

— Lillesands gamle rådhus er en perle av et bygg, og fortjener å gjøres mer tilgjengelig for publikum. Dersom alle de kommuneansatte som i dag er stuet sammen i det gamle rådhuset og i de nyere bygningene rundt flytter til Dovre, vil vi få frigjort masse verdifull plass. De nyeste kontorlokalene kan være attraktive for både butikkvirksomhet, kontorer eller boliger, mener han.

Behov for leiligheter

Danielsen er blant flertallet av politikerne som ivrer for å bygge en splitter ny ungdomsskole i stedet for å flikke på den gamle, slik administrasjonen vil. Han mener det garantert vil dukke opp ubehagelige økonomiske overraskelser dersom administrasjonens forslag skulle bli vedtatt.

— Å bygge om og bygge på gamle bygg er veldig kostbart når det skal bygges etter nye forskrifter. Men å konvertere klasserom til kontorer er en enkel prosess kontra det å ruste opp gamle klasserom til nye klasserom, sier Danielsen.

Varaordføreren er også styreleder i byens kommunale boligforetak (Bolig KF), men understreker at han i denne saken uttaler seg som politiker i Lillesand.

— Men på sikt kan denne løsningen også være med på å dekke Bolig KFet sitt behov. For vi har et stort behov for flere praktiske leiligheter i byen, det er helt klart, sier han.