— Dette var for så vidt en perfekt bortekamp. Vi hadde trøbbel det første kvarteret, men vi var klart best etter det. Effektiviteten var veldig bra, sa Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2 etter kampslutt.

Bodø/Glimt styrte rivaloppgjøret den første halvtimen, men mot spillets gang stanget 20 år gamle Espejord TIL i ledelsen etter en corner i det 35. spilleminutt. Kent-Are Antonsen slo inn corneren fra høyre, Espejord rykket seg fri med en fin kroppsfinte, før 20-åringen så brukte pannebrasken til å sende «gutan» fra Tromsø opp i 1-0. Ti minutter før slutt økte islandske Sigurdarson på frispark fra skrått hold, en scoring Glimt-keeper Sergej Pogorilij trolig burde ha avverget.

På tampen satte Jostein Gundersen punktum med 3-0 fra kort hold.

De tre poengene kan vise seg å bli svært viktige, for både TIL og Glimt, i kampen mot nedrykk fra eliteserien. Begge lag vaker på nedre halvdel av tabellen. Glimt (19 poeng) har nå fire poeng ned til Vålerenga på kvalifiseringsplass, men VIF har en kamp mindre spilt. Tromsø står på 21 poeng etter søndagens ettmålstriumf. (©NTB)