KRISTIANSAND: — Det ble allerede i går gjennomført avhør av kvinnen som har anmeldt voldtekten. Etter at saken ble kjent i mediene har det meldt seg to vitner. Men, vi er interessert i å ha kontakt med alle som har har oppholdt seg i nærheten av undergangene ved Gartnerløkka før og etter klokka 01.30 natt til søndag, sier overbetjent Magne Storaker ved Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt. Det er seksjonen for grov vold og seksuelle overgrep som nå har overtatt ansvaret for etterforskningen av denne typen saker.

Kartlegge alle bevegelser

— Når vi ber folk om å melde seg så betyr det at vi vil ha tak i de personer som var i området, enten de har sett noe eller ikke, fordi det bidrar til å kartlegge alle bevegelsene og alle personene som har vært i nærheten av det stedet dette overgrepet skal ha skjedd. Dette er et puslespill som vi skal sette sammen, og derfor ber vi om publikums hjelp til dette, sier Storaker.

Den fornærmede kvinnen var på vei hjem fra byen da hun ble overfalt og voldtatt, ifølge hennes forklaring. Hun hadde passert Slottet, gikk nedover mot undergangene, og hadde gått gjennom undergangen på vei mot Grim da overgriperen slo til.

Analysere prøver

Etter at kvinnen anmeldte voldtekten har hun vært til undersøkelser på voldtektsmottaket ved legevakta i Kristiansand. Alle de nødvendige prøver er tatt og sendt til Kripos og Folkehelseinstituttet for analyse.

I tillegg til avhør av vitner og den fornærmede kvinnen, startet politiet rutinemessig også de normale undersøkelser og etterforskningsskritt som er vanlig i slike saker.

Teledata og video

Det blir i formiddag innhentet video fra alle de overvåkingskamera som er i området. Normalt pleier det å gi god informasjon for politiet i den videre etterforskning. Samtidig har politiet også bestilt utskrifter av all trafikk som har vært på basestasjonene for mobiltelefontrafikken i området. Selv om trafikken natt til søndag et betydelig mindre enn på en travel hverdag, medfører disse oversiktene et stort etterforskningsarbeid for politiet for å sortere ut interessante personer.