SØGNE: — Det er snakk om tre forsøk på innbrudd sentralt på Tangvall. Alle stedene er det knust vindusruter med stein, men vedkommende har ikke kommet seg inn, sier Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen.

De to første innbruddene skjedde i 01.30-tiden natt til onsdag.

Først meldte en eldre kvinne i Amerikaveien fra om innbruddsforsøk. En patrulje rykket i natt til stedet, og konstaterte at et kjellervindu var knust. I morges kom det inn melding om et innbruddsforsøk i Tangveien. Beboerne i huset hadde våknet i 01.30-tiden av lyder, men oppdaget først den knuste ruta om morgenen. Deretter ble et vindu knust i en bygning med flere leiligheter i Rådhusveien, der det kan være snakk om innbrudd i flere leiligheter.

— På et av åstedene ble det funnet blod. I nærheten av det siste åstedet ble det gjort observasjoner av en person som blødde fra hånda. Ut fra den beskrivelsen og informasjon fra andre vitner, sirklet vi inn en person og pågrep ham på hans bopel senere. Mannen er 30 år gammel og kjent for politiet fra før, hovedsakelig for narkotika- og vinningskriminalitet, forteller Pedersen.

Mannen vil bli avhørt i løpet av dagen.

— Nå må vi sjekke tilstanden hans og vurdere når han kan avhøres. Etter avhørene får vi vurdere hvorvidt mannen kan knyttes til andre, uoppklarte saker. Det vil spille inn i forhold til om han dimitteres etter avhør eller ikke, sier Pedersen.