SETESDAL: – Ruskevær i dag, men til helgen er det lovet solgløtt og fine vindforhold.

Daglig leder ved Brokke Alpinsenter, Jan Wojtaszek, og bookingansvarlig Marit Brokke gleder seg over at den nye stolheisen endelig er i drift etter ymse innkjøringsproblemer. Den ble åpnet sist helg.

– Den helgen hadde vi 1.600 mennesker i anlegget, sier Wojatszek, og håper på det samme til helgen — om værgudene ikke slår seg vrange.

GLEDER SEG: Daglig leder ved Brokke Alpinsenter, Jan Wojtaszek og bookingansvarlig Marit Brokke gleder seg over at den nye stolheisen er i drift og ser fram til innrykket i helgen.

– Vi har mellom 80 centimeter og en meter snø og til sammen 30 kilometer oppkjørte skiløyper, forteller Brokke.– Lørdag skal vi ha Robins Hood Jibbcamp i terrengparken med kursing i bruk av rails, sier Wojtaszek

Alle fem nedfartene er åpne, begge trekkene, barnebanen og stolheisen går i Brokke.

Hovden

Også på Hovden er forventningene til nok en strålende skihelg store.

– Det blåser vannvittig her i dag, men det skal roe seg før helgen og dermed får vi mye fin snø å dytte ut, sier daglig leder Sture Pilegård ved Hovden Alpinsenter.

Alt er åpent i anlegget og det ligger i snitt mellom 80 og 90 centimeter snø i terrenget.

– Det er mange år siden vi har hatt så gode snøforhold på Hovden som i år, sier Kirsten Leira ved Destinasjon Hovden.

Der er det nå 140 kilometer oppkjørte skiløyper. Nytt av året er at nå er det igjen to skiløyper fra Nos og innover i fjellet, kalt Stemtjønnuten og Storenut-løypene. Også fra Lislefjødd er det kjørt opp ny skiløype.

Ljosland og Bortelid

Ved Ljosland skisenter kan Gunvor Ljosland fortelle at årets første skibuss fra Mandal blir satt opp lørdag. De har 120 centimeter snø, begge trekkene i full sving og 25 kilometer oppkjørte skiløyper.

Daglig leder ved Bortelid skisenter, Odd Tryland, har også flotte forhold å by på.– Vi har godt over en meter natursnø og alle seks trekkene er i full gang. Vi har også 90 kilometer oppkjørte skiløyper, sier han.

– Freestylegjengen fra Mandal skal ha oppvisning i bigjump-en her lørdag, sier Tryland (les mer i artikkelen til venstre) .

Eikerapen

Driftsleder Kenneth Abrahamsen ved Eikerapen Alpinsenter er strålende fornøyd med forholdene i anlegget. Både det 2 kilometer lange trekket og barnetrekket går for fullt til helgen og snødybden i terrenget nærmer seg en meter.

– Eikerapen — bare en times kjøring fra Kristiansand - er et Mekka for løssnøkjøring, sier Abrahamsen.

Ved Tveit Skisenter, ikke langt fra Kjevik, er man imidlertid ikke fått kommet i gang med sesongen ennå.

– Vi trenger litt mer snø og litt flere kuldegrader over tid til snøkanonanlegget før vi kan åpne her, sier Anders Hodne til Fædrelandsvennen.