KRISTIANSAND: Denne uka startet opptaksperioden ved Forsvarets befalsskole på Kjevik. Eller det vil si — allerede søndag begynte de unge håpefulle å strømme inn portene.

Det er mange om beinet, men bare under halvparten får skoleplass når opptaksukene er ferdig. I den opprinnelige pressemeldingen fra Forsvaret anslo de at rundt 1500 ungdommer ville møte opp.

Der tok de feil.

Rekordår

– 1678 ungdommer ble telt inn gjennom portene i år, det er rekord. Det ble færre som ikke møtte opp enn det vi hadde regnet med. Vi pleier å kalle inn 1700-1800 ungdommer, og da er det gjerne et frafall på rundt 250, men i år var det bare 30-40 personer som ikke møtte opp, sier Leif A. Westberg, presseansvarlig under Felles opptak og seleksjon (FOS).

Det er også registrert en økning i antall lokale søkere.

– I år er det 59 gutter og jenter fra Vest-Agder som har møtt til opptak, det er en økning på nesten 50 prosent i forhold til tidligere år, sier Westberg til Fædrelandsvennen.

700 plasser

De som fremdeles er med neste uke, skal da til Evje for en litt mer aktiv uke. Der gjøres også den siste utsilingen før de 700 skoleplassene skal fylles opp.

– Sommeren er egentlig en tid for hvile, men disse to ukene er det full fart. Spesielt neste uke – da skal vi virkelig få se om de har lederpotensial.

– Er det jobb til alle 700 da?

– Hvis alle fullfører så er det behov for alle sammen, forsikrer Westberg.