LYNGDAL: I forbindelse med ansettelsesprosessen ba Farsunds Avis om å få utlevert listen over søkere til stillingen som rådmann. Kommunen svarte at én person stod på søkerlisten. I ettertid har dette vist seg å ikke være korrekt, skriver Journalisten.no.

Hemmelighold

Det har nemlig vist seg i ettertid at rekrutteringsselskapet og formannskapet i kommunen har intervjuet flere personer i forbindelse med jobben. Alle unntatt en person skal ha trukket søknaden etter intervjuet, men før søknadsfristen gikk ut, Farsunds Avis

— Det er krittikverdig at saksbehandlingen synes å være begrunnet med nettopp et ønske om hemmelighold rundt ansettelsesprosessen, skriver sivilombudsmann Arne Fiflet i sin gjennonmgang av prosessen.

Han kom på banen etter at Farsunds Avis klagde saken inn til Sivilombudsmannen.

Fiflet mener alle søkerne burde vært offentliggjort og at kommunens fremgangsmåte har fratatt allmennheten muligheten til å føre kontroll med tilsettingen av ny rådmann.

Overrasket

Lyngdals ordfører og førstekandidat på Høyres stortingsliste, Ingunn Foss, er overrasket over konklusjonen i sivilombudsmannens uttalelse.

— Kommunen bør etter mitt syn få tak i de beste lederne og jeg tror uttalelsen fra Sivilombudsmannen vil få konsekvenser for rekrutteringen til det offentlige dersom den blir stående, sier Foss til Farsunds Avis.