KVINESDAL: — En lastebil røyklegger alle tunneler i området. Umulig å kjøre, skriver politiet på Twitter klokken 15.23. Lastebilsjåføren meldte seg senere selv for politiet, og forklarte at det var en turbo som var gått i stykker. Til politiet har mannen forklart at han hadde full kontroll.

Fryktet brann i tunnelene

Brannvesenet i Kvinesdal og Flekkefjord rykket ut på røykutvikling i Fedaheitunnelen og Teistedalstunnelen. De to ligger på hver sin side av Fedafjorden.

Brannvesenet og ambulanse ble på stedet til politiet ga beskjed om at det var trygt å åpne veien igjen.

Operatør Anne Berget ved Vegtrafikksentralen forteller at de kunne så på sine kameraer at røyken sto ut av Fedaheitunnelen cirka klokken 15.25, slik at det ble gjennomført en brannstengning av tunnelen og E 39. De fikk deretter beskjed fra politiet om lastebilen som hadde røyklagt området.

Biler kjørte likevel inn

— Tross det røde lyset som indikerer at tunnelen er stengt, kjørte flere biler inn i tunnelen, sier Berget.

— Det er veldig skremmenden å se på. Vi hadde ikke fått noen tilbakemeldinger på om det var brann eller hva det var. Vår klare oppfordring til folk er at er det rødt lys, så må dere stoppe, ikke kjør inn, det kan være svært farlig, sier Berget.

Vegtrafikksentralen åpnet tunnelene for trafikk igjen klokken 16.11. De tre personene som ble kjørt til sjekk, har forlatt legevakta.