Porteføljen til dagens Fornyings— og administrasjonsdepartement legges inn under Kommunaldepartementet, som Erna Solberg vil kalle Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Det nye megadepartementet får en enorm saksmengde, etter det Aftenposten erfarer.

Kommunaldepartementet er fra før av et av de tyngste og mest krevende departementene. Fra og med onsdag denne uken vil den nye kommunalministeren også få overført følgende nye områder: Statens arbeidsgiveransvar, IKT, fornying, bygg, sikkerhet og sikkerhetstjenester skal inn i det nye departementet.

Etter det Aftenposten erfarer ble Sanner på et tidlig tidspunkt håndplukket til å lede dette departementet da det ble klart at han ikke skulle bli finansminister.

— Jeg kommenterer ikke noe av det som står i mediene. Det vil vi offentliggjøre på onsdag når hele arbeidsfordeling i departement blir lagt frem, sier Erna Solberg til Aftenposten.

- Men blir det store endringer?

— Det er noen endringer i departementsstruktur som vi har lagt opp til. Men det blir offentliggjort onsdag, sier Solberg.

7-11

Før helgen fikk Aftenposten bekreftet at Solbergs regjering vil bestå av 18 statsråder, hvorav Høyre får11 ministerposter og Frp får 7.

Aftenposten har fått bekreftet at Siv Jensen (Frp) blir finansminister, Bent Høie (H) blir helseminister, og at Børge Brende (H) blir utenriksminister.

Etter det Aftenposten erfarer har alle som er tenkt en ministerpost i regjeringen fått en forespørsel fra Solberg og hennes apparat.

Civita-leder Kristin Clement, som i mange tilfeller er blitt trukket frem som en sterk statsrådkandidat fra Høyre, blir etter det Aftenposten erfarer ikke statsråd i Solberg-regjeringen.

Solberg vil ikke kommentere hvorvidt statsrådkabalen er ferdig lagt.

- Har du ringt alle som skal ringes?

— Det vil jeg ikke svare på sier Solberg.

Komitéfordeling

Forrige uke bekreftet alle partier, foruten Høyre og Frp, hvilke lederverv partiene vil inneha på Stortinget.

Etter det Aftenposten forstår vil Høyre ha komitélederen i transportkomiteen, familie og kulturkomiteen og arbeids- og sosialkomiteen. Frp får komitélederen i kommunalkomiteen og helsekomiteen på Stortinget.

Det er ikke vanlig et parti får ministerpost og komitélederverv innenfor et og samme felt.

Stortingskilder oppgir til Aftenposten at Fps Kari Kjønnaas Kjos blir leder av helsekomiteen, dersom hun ikke blir statsråd.

Kjos er inne i sin tredje periode på Stortinget, og har vært medlem av helsekomiteen i inneværende periode.

Ikke statsråd

Høyres Linda C. Hofstad Helleland er, etter det Aftenposten erfarer, også spurt om hun vil lede en av Stortingets komiteer. Det betyr at heller ikke hun er tiltenkt en statsrådpost. Hun er aktuell som leder av Stortingets familie- og kulturkomite, der hun har vært medlem de siste fire årene. Men hun skal også være aktuell til ledervervet i transportkomitéen.

Høyres Arve Kambe er tiltenkt ledervervet i Stortingets arbeids- og sosialkomité, men det lyktes ikke mandag kveld å få bekreftet om dette er endelig spikret. Kambe, fra Haugesund og Rogaland, har vært medlem av Stortingets finanskomité i inneværende periode.