UTBEDRES: Før vinteren kommer skal det komme et felt til med vei i Trybakken og vegarbeidet har startet. I natt ble to trailere som sto parkert i forbindelse med vegarbeidet truffet av en trailer. Foto: Jarle R. Martinsen

SØGNE: Tre trailere og en personbil var involvert i en trafikkulykke i Trybakken natt til torsdag. Føreren av personbilen fikk lettere skader og ble sjekket av helsepersonell på stedet.

Kom borti to trailere

Tre trailere kolliderte i natt ved Trybakken Foto: Leserbilde

Politiet meldte om ulykken klokka 03.45.— I forbindelse med veiarbeid på stedet, sto flere bilen i en kø. Så kom en semitrailer som ikke fikk stanset i tide. Den braste inn i køen og inn i en personbil og to andre vogntog som sto der. Merkelig nok er det ikke meldt om personskader av betydning, sier politioverbetjent Jan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Det var én person i hvert av kjøretøyene som var involvert i ulykken.

Operasjonsleder Vidar Otto Neset fortalte torsdag morgen at hendelesforløpet fremdeles var noe uklart.

Den ene traileren skal ha truffet og skjøvet personbilen fremover. Deretter kom den borti to andre trailere som ble skjøvet flere meter fremover i sammenstøtet.

— Disse sto parkert i forbindelse med vegarbeid på stedet, sier Neset.

Regulerte trafikken

Politiet regulerte trafikken fram til ved 17.45-tiden, melder NRK Trafikk. Politiet opprettet sak på forholdet og trailersjåføren som forårsaket ulykken fikk beslaglagt sitt førerkort.

trailerkrasj-2.JPG

— I og med at trailersjåføren kom kjørende så brått inn i den stillestående køen, har juristen vurdert at det var grunnlag for beslag av førerkortet, sier operasjonsleder Magne Storaker.

Uoppmerksomhet fra sjåføren

Ifølge Thorsen ved lensmannskontoret, var det store krefter i sving.

— Vi kan foreløpig ikke si noe om hastigheten vogntoget har hatt. Det er heller ingen mistanke om promillekjøring. Ulykken skyldes trolig ren og skjær uoppmerksomhet fra førerens side. Han har ikke fanget opp at bilene sto i ro. Det har vært store krefter i sving her, for semitraileren som braste inn i køen, hadde også last om bord, forteller Thorsen.

Redningsarbeidet etter sammenstøtet fortsatte torsdag morgen. Trekkvogna til vogntoget som kjørte inn i de andre var ikke i kjørbar stand. Vanligvis er fartsgrensen 70 kilometer i timen på stedet, men på grunn av veiarbeid er fartsgrensen satt ned.

Vogntoget som kolliderte med de andre var utenlandskregistrert. Sjåføren er en 49 år gammel mann fra Nederland.

— Det er naturlig å avhøre ham. Nå jobber vi med å skaffe oss et bedre overblikk over de involverte og hvor de befinner seg, sier Thorsen.