KRISTIANSAND: — Han ble forsøkt avhørt, men han benyttet seg av retten til å ikke la seg avhøre, opplyser Frode Smith, politiførstebetjent ved allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Det var tirsdag i forrige uke at 31-åringen stjal en BMW fra industriområdet på Lund, for så å kjøre inn i en mur i Marviksveien, hvor bilen mistet et hjul. Det stoppet ikke ferden, som fortsatte to nye kilometer før turen fikk en endelig stopp, da bilen kolliderte med en annen bil ved Pizzabakeren i Torridalsveien.

Soner tidligere dom

31-åringen er i tillegg mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han er en kjenning av politiet.

— Vi etterforsker saken videre nå og venter inn noen erstatningskrav og analyser på blodprøver og noe gods som ble beslaglagt. Det er ennå ikke gjort vitneavhør, sier Smith.

Han forteller at 31-åringen er overført til soning for en tidligere dom.

— Selv uten hans avhør, mener vi at saken er ganske godt opplyst, sier politiførstebetjenten.

Skremte vitner

Det var mange vitner til den kjøringen langs Marviksveien og Torridalsveien.

Et vitne sa til Fædrelandsvennens reporter på stedet at gnistene sprutet da bilen kjørte mot lyskrysset på Lund Torv.

På ulykkesstedet var også en skjelven Anette Solli Birkenes. Hun fortalte at hun nesten ble påkjørt ved det kinesiske gatekjøkkenet i Marviksveien.

— Bilen kom i full fart mot meg fra Østre Ringvei, og holdt på å treffe meg. Jeg kom meg unna, og bilen smalt inn i murveggen, før den kjørte mot andre siden av veien der to unge jenter på rundt 20 år nesten ble truffet. De var i sjokk, men de klarte seg, sa hun.