KVINESDAL: — En mann er pågrepet etter sporsøk med hund. Vedkommende ble pågrepet uten dramatikk, opplyser operasjonsleder Ingrdi T. Mæhre i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det ble iverksatt en væpnet politiaksjon i Kvinesdal etter at en person skal ha forsøkt å slå seg inn i en bolig ved bruk av øks. Mannen var i tillegg utstyrt med kniv og el-pistol, opplyser Mæhre.

Politi og ambulanse tok oppstilling ved Coop-butikken på Øyesletta. Foto: Leserbilde

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.05 lørdag kveld.Minst én ambulanse tok posisjon i nærheten av boligen som ligger ved Øyesletta i Kvinesdal. Bevæpnede politifolk aksjonerte mot boligen og helsepersonellet stod i beredskap.

Politiet ba publikum i nærheten om å holde seg borte fra området med aksjonen pågikk. Det ble søkt i området med hund for å spore gjerningsmannen.

Vedkommende ble pågrepet klokken 23.20. Et vitne forteller til Fædrelandsvennen at vennegjengen satt på verandaen da det plutselig dukket opp to uniformerte politibiler med blålys.

— Politifolkene kjørte inn ved butikken og ikledde seg skjold og hjelmer. De bevæpnet seg de seg med gevær. Deretter gikk de ut på jordene og søkte med hund, forteller vitnet.

Siktede og vitner skal avhøres søndag.