KRISTIANSAND: Det slår avdelingsleder Svein Mjåland ved Senter for kreftbehandling på Sørlandet sykehus fast i en kommentar som sendes til sykehusstyret i dag onsdag.

Etter at den eksterne granskeren Halvor Gude 5. april presenterte rapporten, har Mjåland gått grundig gjennom den. Og selv om han ikke har kommet helt til bunns i saken, påpeker han skrftlig overfor sykehusdirektør Jan-Roger Olsen og sykehusstyret: "Som jeg tidligere har påpekt er det flere feil i tallmaterialet som ble framlagt i møtet 5/4 og som dermed bidrar til utvanning av komplikasjonsraten."

Flere

Det betyr at Mjåland tror at det er flere enn hver femte pasient som er blitt reoperert i Arendal. Han mener uansett at tallene som er avdekket er så alvorlige at sykehuset må avslutte operasjoner av tarmkreftpasienter i Arendal umiddelbart.

Også overlege Ole Høie ved sykehusets gastrokirurgiske avdeling kritiserer rapporten:

"Argumentet om å innhente tall fra ulike tidsperioder er ikke vitenskaplig holdbart. Dette svekker etter min mening konklusjonen. Svakheten ligger i små tall for enkelte utfall."

Vitenskapelig

Han har imidlertid på egenhånd gått vitenskapelig til verks på tallmaterialet og finner det som kalles høysignifikante verdier; altså at det er et bekymringsfullt høyt antall pasienter som er blitt reoperert.

Direktør Olsen skriver imidlertid til styret at hans og ledergruppens tidligere beslutning om å fortsette tarmkreftoperasjoner ut inneværende år, ligger fast.