KRISTIANSAND: Klokka 15.30 startet vielsen i Kristiansand domkirke. En halv time senere åpnet dørene seg for det svært lykkelige paret på Øvre torv.

50 venner og familie var til stede da Kasper Urdal fikk ja fra sin tilkomne kone Anne Lise Hansen Urdal.

Brennhett

Kasper er tidligere sjøkaptein med røtter fra Vennesla. Han har bodd i Kristiansand siden 1956. Anne Lise er opprinnelig fra Ibestad i Troms, men har snart bodd 50 år i Kristiansand.

— Hvor traff dere hverandre?

— Det var i forbindelse med Sjømannsforeningen. Vi har kjent til hverandre i mange år, men ble kjærester først for fire år siden. Det brenner fortsatt, forteller Kasper om lykkefølelsen og skotter bort på fruen som er helt enig.

— Dere er godt opp i årene når dere gifter dere?

— Det er aldri for seint å gifte seg. Alder er bare et tall, gliser brudgommen.

Sprekt par

Den nærmeste familien forteller om et uvanlig sprekt par.

— Vi er alminnelig spreke. Vi sykler mye, svømmer, går mye på ski, drar på fisketurer og reiser en del, forteller Anne Lise.

Domprost Bjarne Sveinall var klar over bryllupet lørdag.

Han kan ikke fastslå noe, men mener lørdagens hovedpersoner må være noen av de eldste som har giftet seg i Kristiansand domkirke.

— Det hender vi gifter folk på 60 og 70 år, men over 80 er ganske sjeldent, sier Sveinall.

Det bekrefter også sogneprest Aud Sunde Smemo. Hun har viet en god andel av kristiansands innbyggere, men aldri noen over 80 år, forteller hun.

På kirketrappen

Tilbake ved utgangen. Bryllupsfølget er snart på vei til fest i Sjømannsforeningen. Det siste på "kirketrappbildet" skal tas.

— Kan dere gi hverandre et kyss? spør journalisten.

Svaret tilbake er bestemt nei.

— Noe må vi har privat også, sier Anne Lise Hansen Urdal til stor latter.