KRISTIANSAND: — Vi har solgt 11 av 16 leiligheter i bygget nærmest sjøen. Det er dermed solgt nok leiligheter til at vi kan starte byggingen av dette bygget, forteller André Sandvik, eiendomsmegler for Din Eiendom.

Det er nå solgt leiligheter i Jaktoddveien for rundt 70 millioner kroner.

50.000 per kvadratmeter

I mars i år skrev Fædrelandsvennen om at 40 leiligheter for 200 millioner kroner ble lagt ut for salg i Jaktoddveien i Auglandsbukta i Kristiansand.

<b>André Sandvik</b>, eiendomsmegler for Din Eiendom. Foto: Torstein Øen

Leilighetene har en kvadratmeterpris på rundt 50.000 kroner.Leilighetskomplekset består av tre bygg. Forutsetning for byggestart er at 60 prosent av leilighetene i de aktuelle byggene blir solgt. I de to byggene bak bygget som nå skal realiseres, er det solgt fire leiligheter, noe som ikke er nok til at det blir byggestart.

— Vågsbygds dyreste

Bygget hvor 11 av 16 leiligheter er solgt, har byggestart i september. Der ble det nylig solgt en leilighet til 9,2 millioner kroner.

Dette leilighetsbygget i Jatoddveien blir nå realisert, etter at over 60 prosent av leilighetene i bygget er solgt. Foto: Arknett AS
Den tredimensjonale illustrasjonen (til venstre i bildet) viser de tre byggene som danner det nye leilighetskomplekset i Jaktoddveien. Bygget helt foran rommer 16 leiligheter, mens de to byggene bak til sammen rommer 24 leiligheter. Foto: Arknett AS
37 av 40 leiligheter er solgt i første byggetrinn i Kristens Park ved Lumberkrysset i Vågsbygd. 10 av 18 leiligheter i byggetrinn to er også solgt unna. Foto: Tormod Flem Vegge
Det er kun fire leiligheter som ennå ikke er solgt i Otra Amfi i Kristiansand. Komplekset, som ble ferdigstilt i mai, har totalt 60 leiligheter. Foto: Tormod Flem Vegge
Leilighetskomplekset Kjøita Zenit skal stå ferdig i september 2014. Så langt er 23 av 32 leiligheter solgt. Den største leiligheten, som er 200 kvadratmeter stor, har en prislapp på 12,5 millioner kroner. Foto: Tormod Flem Vegge

— Det er ny rekord for en leilighet i Vågsbygd, sier Sandvik, som forteller at toppleiligheten på 134 kvadratmeter blant annet har en takterrase på 50 kvadrat og flere balkonger.- Hvor stor rolle spiller det med sjøutsikt for kjøperne?

— Folk vet hva de vil ha. Mange av kundene har sjøutsikt fra før, forteller eiendomsmegleren, som i høst har som mål å selge nok leiligheter til at alle byggene i leilighetskomplekset kan realiseres.

Kjøpere over 50 år

— Hvem er kjøperne av leilighetene?

— Det er stort sett personer over 50 år, med tilknytning til Vågsbygd, Andøya og nærområdet. De har store boliger, som krever mye vedlikehold. Nå ønsker de å bo i enkle og greie leiligheter med sentral beliggenhet.

Fem bolighus i Jaktoddveien er kjøpt ut for å gi plass til hele leilighetskomplekset. Planen er at det første leilighetsbygget skal stå ferdig ved årsskiftet 2014/2015. ## Godt salg i Kirstens Park

Sandvik forteller at han og kollegaene hans har solgt unna leilighetene i Kirstens Park ved Lumberkrysset i Vågsbygd. 37 av 40 leiligheter er solgt i første byggetrinn, samt 10 av 18 leiligheter i byggetrinn to.

Fire igjen i Otra Amfi

Eiendomsmeglerne som har ansvar for leilighetssalg i forbindelse med prosjektene Otra Amfi og på Kjøita Zenit i Kristiansand, opplever også at leilighetene blir solgt.

I Otra Amfi, som sto ferdig i mai i år, er 56 av 60 leiligheter solgt. Leilighetene har størrelser fra 30-40 kvadratmeter til 120 kvadratmeter. Den dyreste leiligheten har en prislapp på 6,2 millioner kroner.

— Kjøperne er både unge i etableringsfasen og godt voksne, etablerte ektepar, opplyser Janne Fjellvang, eiendomsmegler for Eiendomsmegler 1. ## 23 av 32 på Kjøita

Når det gjelder prosjektet Kjøita Zenit, er 23 av 32 leiligheter solgt, leiligheter med priser fra 1,8 til 12,5 millioner kroner. Den dyreste leiligheten er 200 kvadratmeter stor. Leilighetskomplekset skal stå ferdig i september 2014. — Salget har vært bra. Kjøperne er i alle aldre, forteller Rolf Elieson, eiendomsmegler for Plussmegleren.