KRISTIANSAND: — Det blåser nå sterkt inn i Kristiansand havn. I Hirtshals er forholdene gode nok, men været er for dårlig til at vi kan ligge i Kristiansand. Dette er veldig uvanlig. Jeg kan ikke huske lignende, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line.

Står over en tur

— Dermed er vi nødt til å bli liggende i Hirtshals når vi kommer ned i ettermiddag. Vi går ikke ut klokken 20.45 som normalt. Det betyr at vi også må kansellere turen klokken 08.00 fra Kristiansand, sier Grønberg.

Neste avgang for Superspeed blir dermed fra Hirtshals lørdag klokken 12.15.— Vi ligger over en rundtur, sier Grønberg.

Høy sjø

— Det er vinden som er problemet, sier linjedirektør Grønberg.

— Det blåser veldig sterk sydøstlig vind. På danskesiden er det nesten stille, men på veien over Skagerrak blir det mye sjø som går rett inn i havna. Dette været leverer også inn så mye vann at vi får svell, sier han.

- Svell?

— Høyt vann med et kraftig drag ut og inn av havna, som gjør det veldig vanskelig å ligge til kai, fordi det blir så mye bevegesle opp og ned i sjøen, forklarer Grønberg som fredag ettermiddag har vært nede i havna for å se på forholdene.

— Da jeg var der nede, sto vannet nesten over piren vår, forteller han.

— Jeg kan ikke huske tilsvarende, sier Grønberg.

— Det normale er at vi har mer sydvestlig vind, og da ligger vi jo relativt greit i Kristiansand. Men nå kommer den rett inn fjorden, og bygger seg opp, sier han.