VENNESLA/IVELAND: — Politiet ringte på døra og leverte melding om fravikelse fra boligen, forklarer Tommy Ingebretsen.

Avfall Sør og Vennesla kommune har krevd tvangsauksjon av boligen hans på grunn av utelatte betalinger. Nå har boligen blitt begjært til tvangsfravikelse.

Neste steg er namsmannen, som kaster ham ut av huset med makt og bytter lås. Grunnlaget for begjæringen er at megler mener Ingebretsen vanskeliggjør tvangssalget, som Ingebretsen plikter å samarbeide til. Ingebretsen skjønner ikke hvordan det er mulig og sier han aldri har snakket med megler.

Det er ikke eiendomsmegler Tore Stray enig i:

— Vi mener han vanskeliggjør salget. Med det mener vi at han ikke har vært mulig å få kontakt med. Vi har prøvd alle mulig kanaler, men ikke fått kontakt, sier Stray.

Betalte ikke regningene

Ingebretsen sluttet i jobben da han fikk en syk datter, som han ville bruke mer tid med. Det var starten på store økonomiske problemer. Ingebretsen har tidligere sagt til Fædrelandsvennen at han ikke orket å betale regningene da datteren ble syk.

— Jeg har ingen utvei. Jeg har ikke peiling på hvor jeg ender opp hvis jeg blir kastet ut. Stritter jeg imot, er barnevernet standard prosedyre. Datteren min kommer først. Av den grunn vil jeg ikke stritte imot. Men en del av meg, som menneske, vil jo selvfølgelig kjempe mot det jeg mener er galt, sier han.Ingebretsen sitter i levekårsutvalget til Vennesla kommunestyre, hvor han representerer KrF. Han syns det er en ære å bli folkevalgt.

— Jeg tror ikke dette betyr noe for meg som politiker. Denne saken handler ikke om politikk, men om en far som kjemper for trygge rammer for sitt barn, sier Ingebretsen.

KrF-ordfører: – En privatsak

Torhild Bransdal, KrF-ordfører i Vennesla, håper saken ikke vil få konsekvenser for partiet. Hun understreker at situasjonen til Ingebretsen er en privatsak og ikke kan ses i sammenheng med hans politiske verv.

— Jeg kan ikke svare på om denne saken skader partiet, men håper og tror at den ikke gjør det. Dette er først og fremst en vanskelig situasjon og en personlig tragedie. Han trenger støtte nå, sier Bransdal.

Ordføreren sier videre at ansvaret ligger hos ham da han selv har satt seg i denne situasjonen.

— Det at han ikke betaler regningene, er et valg. Selv om ting er vondt og tragisk, må vi følge de reglene som gjelder, sier Bransdal.

- Har han et ansvar som politiker i denne saken?

— Jeg vil ikke fordømme ham. Havner man i den livssituasjonen som han har gjort, er det kanskje ikke så enkelt å gjøre rasjonelle valg. Men alle må ta konsekvensene av valgene man tar, sier Bransdal.