Dette kostymet fant Linda Tjomsås i lekebutikken Brio i Lillemarkens. Foto: Linda Tjomsås

KRISTIANSAND: – Vi skulle finne en liten leke til dattera mi. Jeg kikket på noen varer som det var salg på. Blant puslespill og andre leker lå det fire-fem horekostymer. "Red Light Rorsiet" sto det på dem, sier Linda Tjomsås.

Hun var på juleshopping sammen med ei venninne og barna deres da hun fant et kostyme merket med "Womans sassy costumes" og "Red Light Rorsiet". Prisen var satt ned fra 299 til 199 kroner.

– Jeg viste kostymet til venninna mi, og hun reagerte også på at man kan selge noe sånt i en leketøysbutikk, sier Tjomsås.

– Hører hjemme i sexbutikk

Selv synes 32-åringen det er upassende å selge denne typen kostyme i en leketøysbutikk.

– De var definitivt til voksne folk. Jeg tror butikken må ha gjort en feil. De kan umulig ha valgt å ta inn dette produktet med vilje. Dette hører hjemme i en sexbutikk, sier Tjomsås.

– En glipp

Tore Lilleland eier Brio Leker i Lillemarkens. Han beklager at butikken i tre uker har hatt kostymet ut for salg.

– Varen det vises til er absolutt ikke i vårt sortiment. Vi kjøpte konkursboet fra den forrige butikken som var her, og dessverre har ikke varen blitt luket ut da vi åpnet, sier Lilleland.

Brio Leker i Lillemarkens åpnet 1. november. Varen kom overraskende selv på eier av butikken.

– Vi har allerede fjernet produktene. Dette er absolutt ikke en vare vi står for å selge, sier han.Han legger til at innen 1. desember skal hele konkursboet være byttet ut med Brio-varer.

Bryter egne lover

Administrerende direktør i Brio Leker, Jostein Nordvik, er helt tydelig på at denne typen drakter ikke skal selges av kjedens butikker.

– Dette er absolutt langt over vår grense for hva som skal selges. Dette kostymet er ikke engang lov å selge i en Brio-butikk. Det bryter med våre interne, etiske regler, sier han.

Direktøren beklager sterkt ovenfor kundene som har sett produktet i butikken.

– Vi er strenge på hva slags produkter som kan selges i våre butikker. Brio er leketøysbutikker for barn og skal være et trygt og godt valg på alle produkter, sier Nordvik.

Sosiale medier

Tjomsås la ut et bilde av kostymet på Instagram. Responsen lot ikke vente på seg.

– Folk lurte på om jeg hadde gått inn i feil butikk. Noen lurte selvsagt på om jeg kjøpte kostymet, ler lillesandskvinnen.