LINDESNES: Det var 27. februar i år at den unge sjåføren brøt fartsgrensen med god margin på en strekning på E 39 i Lindesnes kommune. På stedet er det 80-sone, men bilens fart ble målt til nesten 50 prosent over tillatt nivå.

Mannen erkjente forholdet da han møtte i Lister tingrett tirsdag denne uka. Saken ble derfor behandlet som såkalt tilståelsesdom.

I retten opplyste sjåføren at han var klar over at han kjørte for fort i henhold til fartsgrensa på stedet. Han er tidligere ustraffet.

— Hensynet til trafikksikkerhet og allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres strengt mot en så markant fartsovertredelse som den aktuelle. I den formildende retning vites ikke noe spesielt å bemerke, ut over siktedes uforbeholdne erkjennelse og samtykke til summarisk pådømmelse, skriver tingrettsdommer Harald Jølle i dommen.

Politiet foreslo å idømme mannen 21 dagers betinget fengsel samt en bot på 10.000 kroner. Retten sa seg enig i at dette var en passende straff. I tillegg må han vente sju måneder før han kan gå opp til førerprøve igjen.