AALBORG: — Dersom du skal gjennom Limfjordstunellen må man kjøre halvannen time tidligere enn man pleier for å komme fram til rett tid, sier Erik Stoklund Larsen til den danske avisen Nordjyske.

Tre uker med veiarbeid

Han er sjef for Vegdirektoratets avdeling for vedlikehold i Danmark.

Mandag morgen oppstod det massive kødannelser ved Limfjordstunnellen på grunn av veiarbeid som startet på mandag. Belegningen i tunnelrørene skal skiftes ut, og det vil ta tre uker før arbeidet er ferdig, skriver den danske avisen.

Tirsdag gikk trafikken mye lettere, men Stoklund Larsen advarer generelt om kø på motorveien, og ved Limfjordstunellen spesielt.

— På Sjælland kjører alle hjemmefra en time til halvannen før de skal være framme, dersom de skal til København i rushtiden, sier Erik Stoklund Larsen til Nordjyske.

To kilometer lang kø

Ifølge avisen var det en to kilometer lang kø for å komme med Hals-Egense fergen på mandag, og buss-selskapene varsler forsinkelser på samtlige avganger rundt Aalborg i perioden veiarbeidet pågår.

Køene ble såpass ille på mandag at flere utålmodige bilister valgte å bruke nødfilen for å komme seg fortere fram. Det er ikke særlig lurt ifølge det danske politiet som lover bøter dersom man blir tatt på fersken.

— Vi skal ha fri passasje for utrykningskjøretøyer. Man må rett og slett smøre seg med tålmodighet, sier vaktsjef i Nordjyllands politi, Poul Badsberg.