KRISTIANSAND: — Vi har vært rundt og leitet omtrent over alt etter den, men scooteren er ikke å finne noe sted, sier Frivold til Fædrelandsvennen.

Det var mandag ettermiddag at han oppdaget at den svært sjeldne vannscooteren var stjålet fra båtplassen i Fuglevika på Søm. Scooteren er stjålet i tidsrommet mellom søndag kveld kl. 22 og mandag kl. 14 på ettermiddagen.

Slik ser vannscooteren til Ole Kristian Frivold ut.

Scooteren på hele 400 kilo er av merket SeaDoo RXT og har 250 hestekrefter. Den er hele 12 fot lang og kan bringe inntil tre personer.

Rimelig merkelig

— Den var bare klipset fast med vanlig tau. Jeg burde nok ha forankret den bedre for å ha gjort det vanskeligere for tyvene, men man lærer jo hele tiden. Jeg får litt avkortning på forsikringen, men det er jo min egen skyld, sier Frivold.

Ifølge Frivold var scooteren fortøyd på en såkalt tørrdokk.

— De har trolig vippet den ned og tauet den av gårde med en annen båt. Men det må ha sett rimelig merkelig ut, så jeg håper vitner vil melde seg til politiet, sier Frivold.

Ute av Norge

Han frykter at båten allerede har forlatt Norges grenser.

— Forsikringsagenten mente nok den var ute av landet allerede før jeg våknet mandag morgen, men det kan jo tenkes den ligger i en bukt et sted. Det er ikke mulig å starte motoren uten originale nøkler, sier Frivold.

Politibetjent Morten Eriksen håper folk kan bidra med tips i saken.

— Hvis noen har sett eller hørt noe mistenkelig i den aktuelle tidsperioden, håper jeg de tar kontakt. Ser noen vannscooteren må de også melde fra til politiet, sier Eriksen.