KRISTIANSAND: — Det er bare to år siden forrige streik, så jeg tror ikke streikeviljen er stor. Men vi vet ikke, og må planlegge for streik, sier rådgiver Ulf R. Nilsen ved Personal i Kristiansand kommune.

Onsdag formiddag hadde han allerede ferdig lister over grupper de vil søke unntak for, hvis det blir streik torsdag.

— Erfaringen viser at kommunelegen stenger skolene etter bare et par dager, hvis det ikke blir gjort renhold. Derfor vil vi be om dispensasjon for renholdere, sier Nilsen.

937 i Agder

300 i Aust-Agder og 637 i Vest-Agder går ut i streik torsdag, hvis partene ikke kommer til enighet.

Klokken 24 natt til torsdag er det meklingsfrist for flere hundre tusen ansatte.Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Norsk sykepleierforbund, Akademikerne og flere andre forbund har felles frist hos Riksmeklingsmannen. Kravet er rundt 4 prosent lønnsøkning.

Kun Fagforbundet

På Sørlandet er det i første omgang kun ansatte i Fagforbundet som er tatt ut i streik. stort sett kontoransatte, renholdere og vaktmestere.

Dette viser oversikter over plassfratredelser, varslet til arbeidsgiverorganisasjonen Kommunesektorens organisasjon.

I Vest-Agder er 42 varslet tatt ut i fylkeskommunen, 45 i Farsund kommune, 411 i Kristiansand, 80 i Mandal og 59 i Vennesla.

I Aust-Agder er 75 varslet tatt ut fra fylkeskommunen på Fløyheia, 119 i Arendal kommune, 14 i Bygland, 13 i Gjerstad, 47 i Lillesand og 32 i Risør.

— Vil ikke merke det

Fylkesleder Roy Gyberg i Fagforbundet i Vest-Agder sier folk flest ikke vil merke streiken, før en eventuell opptrapping rundt onsdag neste uke.

— Det første uttaket gjelder først og fremst ramme administrative tjenester, som ikke rammer publikum i først omgang. Derfor vil ikke vanlige folk merke streiken, før en eventuell opptrapping.