Dette sigarettbeslaget ble gjort i Kristiansand Havn. Foto: Tollvesenet
Dette sigarettbeslaget ble gjort i Kristiansand Havn. Foto: Tollvesenet

KRISTIANSAND: Det var 22. mars i år at tollvesenet spanet på en bortsatt Peugot varebil i Jørgen Moes gate på Grim.

Depot

— Vi mistenkte at bilen kunne være et mulig depot for smuglervarer, opplyser kontorsjef i Tollvesenet, Helge Breilid, til Fædrelandsvennen.

Bilen ble avskiltet i mai 2011, men tollvesenet registrerte at kjøretøyet ble flyttet fra sted til sted på Grim uten at det var skilter på bilen. Tollerne holdt derfor sporadisk oppsyn med bilen.

Mens tollerne holdt oppsyn med bilen like ved Christianssands bryggeri dukket det opp en mann som virket interessert i bilen. Han var imidlertid langt mindre interessert i å snakke med tollerne.

Dette sigarettbeslaget ble gjort i Kristiansand Havn. Foto: Tollvesenet

Stakk fra stedet

Tollerne oppsøkte mannen og gjorde det klart at de ville kontrollere innholdet i bilen. Mannen opplyste da at han var tidligere eier, men hadde solgt bilen for et par måneder siden.

Falck ble rekvirert til stedet ettersom det ikke fantes nøkler til kjøretøyet.

— Vi ba mannen holde seg i ro, men i et ubevoktet øyeblikk mens vi jobbet med å få opp døra på bilen, stakk vedkommende plutselig av gårde. Tollerne så bare at mannen hadde lagt på fullt sprang fra stedet, forteller Breilid.

Da Falck kom til stedet og åpnet dørene, ble sigarettene avdekket.

Opprinnelse på Østlandet

— Vi mistenker at sigarettene kommer fra en organisert virksomhet på Østlandet som smugler inn varene fra utlandet. Smuglervarene blir distribuert blant annet til Kristiansand for videresalg, opplyser Breilid.

Ifølge Helge Breilid er den mistenkte en 40-årig utenlandsk statsborger som går på meldeplikt hos politiet.