FARSUND/LILLESAND/GRIMSTAD: Anne Lene Egedal Melsnes er mor til Syvert Knudsen (17) fra Lyngdal som ble drept på Utøya.

I dag er hun ikke tilstede når 22.juli-rettssaken videooverføres til Kristiansand tingrett.

— Jeg vil følge minst mulig med på rettssaken. Kanskje vil jeg være i Kristiansand den dagen det handler om Syvert, jeg vet ikke. Det får gå som det går, det er ikke noe jeg kan gjøre fra eller til, sier Anne Lene Egedal Melsnes til Fædrelandsvennen.

— Rettssaken tror jeg blir et stort mediesirkus, og det er noe vi må forholde oss til. Det ser ikke ut som om vi får lov til få dette på avstand, sier hun.

- Blir tøft

Preben Værholm (21), Lillesand. Var på Utøya 22. juli: ?Jeg kommer ikke til å være til stede i tingretten. Jeg føler det blir som å sitte og se på tv, og vil heller prioritere skolen. Men jeg tror det blir noen tøffe uker. Det er ikke så lett å komme seg unna mediedekningen. Jeg kommer vel bare til å lese overskriftene i nettavisene.

Heller ikke AUF-eren Preben Værholm (21) fra Lillesand skal følge rettssaken. Han overlevde Utøya.— Jeg kommer ikke til å være til stede i tingretten. Jeg føler det blir som å sitte og se på tv, og vil heller prioritere skolen. Men jeg tror det blir noen tøffe uker. Det er ikke så lett å komme seg unna mediedekningen. Jeg kommer vel bare til å lese overskriftene i nettavisene, sier Preben Værholm.

Heller eksamen

Andrea Røyrøy Beinset (19), Grimstad. Var på Utøya 22. juli: ?Jeg vil ikke følge rettsaken fra Kristiansand. Jeg vil heller fokusere på skolen og eksamen, siden jeg går siste året på videregående. 15. mai får vi beskjed om hvilke fag vi kommer opp i. Noe av mediedekningen vil jeg likevel få med meg.

Grimstad-jenta Andrea Røyrøy Beinset (19) var også på Utøya 22. juli:— Jeg vil ikke følge rettssaken fra Kristiansand. Jeg vil heller fokusere på skolen og eksamen, siden jeg går siste året på videregående. 15. mai får vi beskjed om hvilke fag vi kommer opp i. Noe av mediedekningen vil jeg likevel få med meg, sier Andrea Røyrøy Beinset.