KRISTIANSAND: Rogaland Arbeiderparti står for denne linjen og Arbeiderpartiets miljøpolitiske talskvinne på Stortinget, Eirin Sund, tok på en større togkonferanse i regi av Naturvernforbundet i Kristiansand i dag til orde for det samme.

Det betyr at det er stadig sterkere krefter i Rogaland som er usikker på om man skal prioritere firelfelts E 39 mellom Stavanger og Kristiansand. I Rogaland prioriterer man altså E 39 nordover med tunnel under Boknafjorden for å knytte Stavanger— regionen og Haugesund- regionen tettere sammen.

DEBATT: Tror du på ny vei? Si din mening under saken!

I tillegg ønsker man i Rogalands å prioritere utbyggingen av jernbanenettet mellom Stavanger, og regionen i sør mot Sandnes og mot Egersund. Dobbeltsporet mellom Stavanger og Sandnes har vært en suksess, og har økt andelen som bruker tog på denne strekningen med rundt 30 prosent.

Vi er ikke imot firefelts mellom Vigeland og Ålgård, men vi prioriterer altså Rogfast først

— Vi er ikke imot firefelts mellom Vigeland og Ålgård, men vi prioriterer altså Rogfast først, sier Eirin Sund til Fædrelandsvennen.

Hun peker på at det er viktig å prioritere hvilke prosjekter som skal stå først, gjør man ikke det er det andre som må prioritere for en.

— Vi må være realistiske i forhold til hva vi kan få til. Akkurat nå opplever jeg at det er tut og kjør på vei, sier Sund, som mener man må prioritere jernbane når man nå skal gjennomføre høringsrunder i forhold til etatenes forslag til Nasjonal transportplan.