KRISTIANSAND: — Boligen er rett og slett ikke tjenlig for en biskop. Den er alt for stor. Den ble i sin tid bygget som kombinert kontor- og bispebolig. Som bolig er den ikke praktisk for en moderne familie, forteller stiftsdirektør i Agder og Telemark bispedømme, Tormod Stene Hansen.

Snaut fem millioner

Da biskop Olaf Skjevesland flyttet inn i privat leilighet på Lahelle, bestemte Opplysningsvesenets fond seg for å selge.

Boligen hadde prisantydning på 5,1 millioner kroner, men ble for noen dager siden solgt for rett under fem millioner kroner, ifølge Stene Hansen, som ikke har ingen kommentarer til om han er fornøyd eller skuffet over prisen.

Kjøper er journalist Jan Oddvar Eide, som ikke har ønsket å kommentere hva han tenker å gjøre med den store eiendommen.

Bispeboligen i Baneheiveien har bruksreal på 305 og bruttoareal på 336 kvadratmeter. Den inneholder blant annet tre bad, seks soverom, kontor, stue, spisestue og hagestue. Et eget hvelv er det også i boligen, ifølge prospektet.

Skal kjøpe ny

Ny bispebolig skal kjøpes inn, men i dialog med Opplysningsvesenets fond, har Tormod Stene Hansen utsatt jakten på ny bolig noe.

— 31. mai går Olaf Skjevesland av. Omtrent samtidig begynner vi prosessen med å finne ny biskop. Det er naturlig at kjøp av ny bispebolig skjer i dialog med den nye biskopen. Vedkommende bør få et ord med i laget, sier han.