KRISTIANSAND: Under sist bystyremøte bestemte flertallet i Kristiansand bystyre å stille en lånegaranti på 37 millioner kroner til diverse utbedringer av fullriggeren Sørlandet. En av dem som stemte for var ordfører Arvid Grundekjøn.

Ordfører Arvid Grundekjøn måtte sette seg på tilhørerbenken etter å ha innrømmet innhabilitet i fullriggeren Sørlandet-saken. Foto: Frank Mersland

Halvor Fjermeros (Rødt) påpekte i etterkant av avstemningen at ordføreren var inhabil fordi han satt i styret for stiftelsen fullriggeren Sørlandet.

Ved åpningen av dagens bystyremøte, sådde Fjermeros tvil om sin egen påstand om inhabilitet..

— Jeg er i tvil om at ordføreren er inhabil. Han står ikke oppført i Brønnøysundregistrene som styremedlem, sa Fjermeros.

Deretter ble det en runde på om ordføreren var inhabil. Selv mente han at han det var tilfellet.

— Jeg beklager at jeg unnlot å melde meg inhabil. Jeg ber om at Mette Gundersen (Ap) overtar som setteordfører, sa Grundekjøn.

Deretter tok han med seg kaffekoppen og satte seg på tilhørerplass sammen med varaordfører Jørgen Kristiansen som er varamedlem i stiftelsesstyret.

Bystyret vedtok deretter at behandlingen av lånegarantien under forrige bystyremøte var lovlig. Dermed står bystyrets lånegaranti på 37 millioner kroner ved lag.