Mannen er tidligere varetektsfengslet i fire uker. Torsdag ble han igjen fremstilt for fengsling i Kristiansand tingrett, siktet for drapsforsøk og for gjentatt mishandling og vold av sin kone. Han motsatte seg fengslingen. Retten etterkom politiets anmodning om varetekt i fire uker.

Fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett ble holdt med dommeren, forsvareren og aktor tilstede. Den siktede satt på Åna fengsel på Jæren sammen med sin tolk, og rettsmøtet ble overført på tv-skjerm i begge retninger. I Kristiansand kunne retten følge den siktede og tolken på bilde og lyd. Det omvendte skjedde på Åna.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen sier at når hans klient benekter drapsforsøk, er det fordi den siktede mener det bare et et slags rips hun har vært utsatt for. — Skadeomfanget er meget beskjedent, og siktelsen overdrevet. Det er mer snakk om en legemsfornærmelse, og da er det ikke fengslingsgrunnlag, sier Johnsen.

Politiadvokat Johan Martin Kile ba i retten om at mannen blir varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Det er ventet en påtalemessig avgjørelse om kort tid.