AGDER: Like over klokken 14 hadde operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder-politiet registrert hele åtte tilfeller av gress— og krattbrann - i to fylker.

Operatør Stig Trondsen på 110-sentralen hadde kort etter følgende oppdatering å gi:

— Ved Esketveitveien i Fevik er et bål slukket. Ved Flateland i Birkenes driver vi etterslukking, sier Trondsen. Ved sistnevnte brann kalte sentralen ut mannskaper fra brannstasjonene i Birkenes og Vennesla.

Faren over

Ved Grubeveien i Arendal, Valleveien i Tvedestrand, Rysstad i Setesdal, Klingsund i Lillesand og Øvre Våle i Gjerstad er også faren over. Den siste brannen oppstod i Mestadveien på Mosby.

— Det brant i et teppe på rundt 50 ganger 100 meter i en bratt bakke. Vi har kontroll på det nå - og kontrollerer at det ikke blusser opp, sier Trondsen klokken 14.45. ## Bratt skråning

— Det brant i en veldig bratt skråning og det var litt krunglete å komme til. Men vi kom tidsnok til å ta den da den var liten, sier vakthavende overbefal i Kristiansandsregionen brann og redning, Jan Røilid, til fvn.no.

Brannvesenet advarer folk.

— Alt med åpen ild, inkludert bråtebrenning og bål, skal folk være ytterst forsiktig, og helst lar være om det er brannfare, sier Røilid.

Lite vind

Trondsen ved 110-sentralen kommenterer værforholdene slik:

— Det er veldig tørt nå. Enormt tørt. Heldigvis er det lite vind.

Dagen har vært svært travel Agders brannvesen. Og Trondsen utelukker ikke at det blir mer å gjøre. Nå oppfordrer han folk til å lese nettavisene - så de får med seg brannfaren ute i terrenget.