MISLYKKET: Rektor Stein Engstrand konstaterer at det ikke har lyktes for tyvene å ta seg inn inngangsdøra til kantina, selv om den har fått store skader i forsøket. Foto: Rune Stensland
SIKRET SPOR: Politiet fant et fotavtrykk inne i kantina etter helgas innbrudd. Foto: Rune Stensland

KRISTIANSAND: — Tyvene har trolig vært på jakt etter penger, fastslår rektor ved Haumyrheia skole, Stein Engstrand.

I løpet av helga har det vært innbrudd i kantinebygget nær Haumyrheia skole. Mandag formiddag ble forholdet oppdaget av en fagarbeider ved skolen. Det var knust et vindu i bygget, og brutt opp et kjøleskap. Et forsøk på å bryte opp inngangsdøra var mislykket.

— Ettersom vi ikke har noen penger oppbevart i kantina, har utbyttet til tyvene vært heller skralt. Det ser ut som om de kun har fått med seg noen yoghurter og milkshaker, sier Engstrand.

Sikret fotavtrykk

Ifølge rektoren sikret politiet seg et avtrykk av et fotavtrykk som var etterlatt inne i kantina.

— Vi har ingen mistenkte. Dette kan være gjort av elever, tidligere elever eller noen som ikke har en tilknytning til skolen. Vi har forhørt oss litt blant elevene i dag, forteller Engstrand.

Stort skadeomfang

Han tror fort skadeomfanget i saken kan dreie seg om 10.000 kroner.

— Det er gjort mye skade for lite utbytte. Det er kommunen som må erstatte døra, vinduet og en ødelagt karm i et vindu ved siden av, påpeker Engstrand.

Kantinebygget har installert brannalarm, men ingen tyverialarm. Engstrand tviler på at det skal installeres til tross for nok et innbrudd.

Tredje innbrudd

I løpet av tre år har det vært tre innbrudd på skolen. Første gang hadde uvedkommende brutt seg inn i hovedbygget og fått med seg flere tusen kroner fra en pengekasse. Andre gang hadde noen tidligere elever fra skolen stjålet en nøkkel fra en lærer, låst seg inn i kantina og stjålet meieriprodukter. Det ble oppdaget av foreldre til eks-elevene ogsaken løste seg i konfliktrådet.