KRISTIANSAND: Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til 11 års fengsel, samt å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til den dreptes mor, etter drapet natt til torsdag 5. juli i fjor.

Retten finner det bevist at 22-åringen drepte Dalibor Bosic med 12 knivstikk på overkroppen.

«Drapshandlingen fremstår som både meningsløs og grufull. Meningsløs fordi det er vanskelig å peke på et avgjørende motiv og grufull fordi handlingen var brutal og smertefull, og skjedde i en leilighet der mange unge, herunder avdødes kjæreste, befant seg», skriver tingretten i dommen.

Husket ikke selve drapet

22-åringen har hele tiden erkjent de faktiske forhold. Da politiet kom til 22-åringens leilighet i Mandal sentrum, hvor knivdrapet skjedde, sa han til politiet at det var han de skulle ha tak i.

Han viste også politiet kniven som lå på kjøkkenbenken.I retten erkjente 22-åringen seg straffskyldig selv om han hevder at han ikke husker noe fra selve drapshandlingen.

Det var en heftig slåsskamp i leiligheten før Dalibor Bosic ble knivstukket og drept. Det forklarte drapstiltalte selv under rettssaken i Kristiansand tingrett forrige uke. Tiltalte fortalte at han skulle hjelpe til, fordi avdøde hadde en flaske i hånda som han hadde slått mot bordet i leiligheten to ganger.

— Ikke nødverge

Bosic ble lagt i gulvet, og holdt nede av flere personer. Knivstikkingen skjedde mens avdøde lå på gulvet, og tingretten mener det ikke forelå nødvergesituasjon.

Avdøde, som var 22 år da han ble drept, skal ha blitt påført dype knivstikk i magen utført med stor kraft, ifølge dommen. Han prøvde å verge seg mot knivstikkene, og ble derfor også påført kuttskader på høyre arm og hånd.Selv om 22-åringen kan ha handlet i en form for affekt, mener retten at han forstod at Bosic mest sannsynlig ville dø på grunn av knivstikkene.

Fant ikke noe formildende

Fengselsdommen er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Dennis Danielsen.

Forsvareren, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, mente det var formildende omstendigheter som burde føre til lavere straff, ikke minst at den tiltalte allerede da politiet kom til drapsstedet fortalte at det var han som hadde begått ugjerningen.

«Retten kan ikke se at det er grunnlag for, som påstått av tiltaltes forsvarer, å sette straffen ytterligere ned», heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraff og erstatning, må 22-åringen også betale gravferdsutgiftene til mora på 40.000 kroner.